[POMEMBNO] Potek veljavnosti digitalnih potrdil za NetCab davčne blagajne

NEW Hotels and Bars applications
February 11, 2019
Samozaposleni, ki izpolnjujete pogoje lahko prejmete pomoč v višini 1.100 €
October 1, 2020

[POMEMBNO] Potek veljavnosti digitalnih potrdil za NetCab davčne blagajne

Vozniki taksijev, ki uporabljate NetCab davčno blagajno že od samega začetka uvedbe davčnih blagajn v Sloveniji POZOR! V mesecu novembru se vam bo začela iztekati veljavnost namenskih digitalnih potrdil za davčno potrjevanje računov.


Kaj se zgodi v primeru, da vam poteče digitalno potrdilo?

Namenska digitalna potrdila po petih letih potečejo, kar pomeni, da davčne blagajne v tem primeru ne bodo delovale (ne bo mogoče davčno potrjevati računov), zato morate še pred potekom roka pridobiti novo namensko digitalno potrdilo. Postopek je enak, kot takrat ko ste prvič pridobili namensko digitalno potrdilo.


Kako je mogoče pridobiti novo namensko digitalno potrdilo za NetCab davčno blagajno?

  • Preko portala eDavki na zavihku »Dokumenti« oddate »Zahtevek za pridobitev namenskega digitalnega potrdila za izvajanje postopka davčnega potrjevanja računov« (obrazec DPR-PridobitevDP).

  • Po vložitvi zahtevka prejmete na osebni del portala eDavki (Zavihek »Prejeti dokumenti«) referenčno številko in geslo za prevzem namenskega certifikata.

  • DIGITALNEGA POTRDILA NE PREVZEMATE! Kliknite »Natisni« in se vam dokument shrani v .pdf obliki. Prejet dokument z referenčno številko in geslom pošljite na e-mail:  podpora@netcab.eu


    Namensko digitalno potrdilo boste torej lahko pridobili le elektronsko preko sistema eDavki. V kolikor še niste registrirani kot uporabniki portala eDavki, lahko za pridobitev namenskega digitalnega potrdila pooblastite drugo osebo (računovodski servis).

    Za tehnično pomoč za pridobitev digitalnega potrdila lahko pokličete na telefonsko številko (05) 2976 800, vsak dan od ponedeljka do petka od 8:00 do 15:00 ali pošljete elektronsko pošto na naslov sd.fu@gov.si.

    Za dodatna vprašanja glede NetCab davčne blagajne smo dosegljivi na elektronskem naslovu: podpora@netcab.eu ali telefonski številki 01 787 7023.