Taxi Expo 2013 Amsterdam: sejem z odličnimi tehnološkimi rešitvami

Taxi Expo 2013
September 27, 2013
Taxi Expo 2013 Amsterdam: A busy fair with high-end technology solutions
November 14, 2013

Taxi Expo 2013 Amsterdam: sejem z odličnimi tehnološkimi rešitvami

Taxi Expo nam je dal priložnost, da si zavihamo rokave in pokažemo kar znamo ter predstavimo naš izdelek. Vsekakor se je izplačalo. Sejmu je sledila mednarodna konferenca Taxi Expo Update 2013 »Nova mobilnost: Priložnosti za taksi in FHV industrijo«, na kateri so predstavili zanimive teme, kot so »Megatrendi v taksi industriji«, »Aplikacije:Motijo ali povečajo produktivnost?«, »Novi pristopi plačilnim sistemom v taksijih«, »Taksi prihodnosti – že tukaj?«, »Vodik – gorivo prihodnosti«, »E-cab brez voznika je tu«, »Rešitve in napovedi regulatorjev«, to pa je le nekaj naslovov, ki so jih predstavili zanimivi govorci iz vsega sveta, profesorji, pomembni poslovneži, pravni svetovalci, strokovni novinarji in konzultanti, ki so pripomogli k tehnološko osredotočenem in multimedijskem Taxi Expo 2013.

  1. oktobra, prvi dan sejma, je bilo ljudi ogromno. Kot po navadi, je bilo med udeleženci tudi veliko pomembnežev, kot so voditelji, menedžerji in ostali. Drugi dan je bil tišji, udeleženci pa so bili večinoma taksisti in ostali zaposleni v taksi storitvah.

Kaj je bilo videti na Amsterdamskem Taxi Expo sejmu?

Večina razstavljavcev, od skupno 55, je bilo Nizozemcev, najbolj znana Quipment in Cabman. Oba sta imela veliko stojnico z barom. Prisotni so bili tudi večji proizvajalci avtomobilov, kot so Citroen, Ford, KIA Motors, Mercedes-Benz in Nissan, ki je bil tudi naš poslovni partner, ter avstrijski Hale electronic GmbH, ki se udeleži Taxi Expo-a vsako leto. Niso bila z nami le podjetja, ki delujejo na področju avtomobilizma ali taksi sistemov, ampak tudi agencije za zaposlovanje in celo podjetje šoferskih storitev. Najstarejša in ena največjih taksi služb, Taxicentrale Amsterdam B.V., kjer so zelo ponosni na oblačenje svojih taksistov,  je bila naša sosednja stojnica. Še posebej zanimivih je bilo tistih nekaj podjetij, ki so predstavljale programe za izbiro poti, ki združijo poti z cilji več potnikov, s tem pa sledijo trendu varovanja okolja. Internacionalne zastave so zastopali Alberen Elektronik, ambiciozno turško podjetje, ki proizvaja taksimetre, tahografe in tiskalnike za taksije, ki je pustilo močan vtis z njihovim poslovnim modelom. Še en turški razstavljavec je bil Karsan Otomotiv – turški proizvajalec komercialnih vozil, Datalogistic.eu iz Nemčije, ki se ukvarja z razvojem programske in strojne opreme, The wingman iz Združenega kraljestva in taxi.eu iz Avstrije.

Razstave so vedno dober prostor za izmenjavo idej in da se naučimo kaj novega. Bili smo edini, ki smo imeli na razstavi rešitev za Android terminale in jih demonstrirali na 7” in 10” tablicah z integrirano VoIP komunikacijo in digitalnim sistemom za reklamiranje, ki je res navdušil obiskovalce in ukradel veliko pogledov. Bili smo tudi edini z zemljevidom in centrom za sledenje v realnem času, z celotno zgodovino pravega podjetja – Taxi Metro iz Ljubljane, ki uporablja našo programsko opremo za upravljanje taksijev. Še en zanimiv razstavljalec je bil InfoData Solutions, ponudnik programske opreme, s svojim portalom za taksiste z pregledom nad vsemi podatki, e-naslovom, tweeter računom in ostalim. Drugo nizozemsko podjetje Taxicentrale4U B.V. je imelo podobno, čudovito spletno aplikacijo z grafi in tortnimi diagrami ob podatkih o taksistu, kot so izdatki, stroški, provizije za prihodnje leto, statistike in poročila za prejšnja leta.

Navkljub večinoma nizozemskih obiskovalcev, je bila množica zelo raznolika. Srečali smo Bolgare, Italijane, Norvežane, Belgijce, Angleže, Francoze, Poljake, Slovake in Slovence, prepričan pa sem, da jih je bilo še kaj več. Bili smo zelo presenečeni, dobili pa smo tudi veliko kontaktov.

Hvala vam za Vaš obisk na Taxi Expo 2013!

Radi bi se zahvalili vsem, ki so nas obiskali na naši stojnici v Amsterdamu. Veselje vas je bilo spoznati v živo, s tem pa ste nam omogočili, da z Vami delimo naše misli in izkušnje.

Vaš obisk je naredil našo udeležbo na Taxi Expo 2013 velik uspeh, interes za našo NetCab rešitev pa je bil res impresiven.

expoImage1L expoImage3L

Vsi, ki si niste imeli priložnosti ogledati naše brošure, jo lahko dobite spodaj:

Kot profesionalni ponudniki visokokakovostne programske opreme in prilagajanja naše menedžerske rešitve, se veselimo novih poslovnih priložnosti. Zaupajo nam velika in majhna podjetja iz vsega sveta in še naprej se bomo trudili uresničevati zahteve naših strank, in vam pomagali dostaviti najboljšo storitev vašim strankam.

Net Informatika tim